Marilyn Monroe a sunat-o pe Prima Doamnă a Statelor Unite ca să-i spună de relaţia ei cu John F. Kennedy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marylin Monroe şi John F. Kennedy FOTO Daily Mail
Marylin Monroe şi John F. Kennedy FOTO Daily Mail

O nouă carte apărută peste Ocean şi bazată pe mărturiile cunoscuţilor lui John şi Jacqueline Kennedy readuce în atenţia publică trioul amoros de la Casa Albă, completat de frumoasa actriţă Marilyn Monroe.

Jackie Kennedy este portretizată drept o femeie care a răbdat mult ca să-şi realizeze visul din copilărie – să fie „soţia unui om mare” -, iar Monroe este „distribuită” în rolul femeii instabile care, odată ce realizează că zilele ei ca sex-simbol sunt numărate, vrea să devină soţie de preşedinte.

În „These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie”, scrisă de Christopher Andersen, se dezvăluie că Marylin, care la acea vreme avea probleme psihice şi se îndopa cu alcool şi droguri, a pus mâna pe telefon şi a sunat la Casa Albă, ca să-i spune Primei Doamne a Americii că are o relaţie cu soţul ei. Mai mult, se pare că actriţa nu s-a sfiit să-i spună lui Jackie că preşedintele va divorţa ca să se însoare cu ea.

Jackie, despre care apropiaţii spun că ştia de toate amantele soţului ei, i-a răspuns cât se poate de elegant: „Marilyn, o să te măriţi cu Jack. E minunat. Şi te vei muta la Casa Albă şi-ţi vei asuma toate responsabilităţile de Primă Doamnă. Eu o să mă mut, iar tu vei avea toate problemele”.

În cartea lui Andersen, care a mai scris 15 cărţi despre mariajul care a fascinat o lume întreagă, Jeanne Carmen, o apropiată de-a starletei, spune că blonda de la Hollywood era convinsă că JFK îşi va părăsi soţia şi povesteşte că adesea Monroe se închipuia ca fiind deja Prima Doamnă a SUA.

În timp ce, potrivit legendei, preşedintele o aducea pe Marilyn la Casa Albă prin nişte tuneluri secrete, Jackie îşi făcea procese de conştiinţă şi cerea sfaturi despre cum să îmbunătăţească viaţa de cuplu. Ea s-a plâns confidentului ei, doctorul Frank Finnerty, că John „se grăbeşte şi apoi adoarme”.

„Era un politician care voia să fie preşedinte, iar pentru asta avea nevoie de o soţie. Sunt sigur că nu erau îndrăgostiţi”, mărturiseşte Evelyn Lincoln, secretarul preşedintelui, despre cuplul prezidenţial. Jackie, spun apropiaţii, era dispusă să înghită aventurile soţului ei atât timp cât nu era umilită în public. Tocmai de aceea îi era cel mai frică de Marilyn, care putea da oricând în vileag relaţia ei cu preşedintele, punând astfel în pericol reputaţia lui JFK şi distrugându-i căsnicia.

În aceeaşi carte se dezvăluie că preşedintele american avea o dependenţă de amfetamină, care îi era administrată în mod regulat de Max Jacobson, poreclit „Doctorul Fericire”. Mai mult, se pare că acelaşi „tratament” îl primeau şi Jackie şi prietenii apropiaţi de la Casa Albă în timpul crizei rachetelor cubaneze.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite