Ministrul Agriculturii: Dulciurile din Ucraina sunt comestibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bomboanele din Ucraina sunt inofensive
Bomboanele din Ucraina sunt inofensive

În loturile de bomboane Roshen, produse în Ucraina şi comercializate în prezent pe teritoriul Republicii Moldova, nu nu a fost depistat nimic ofensiv sau neconform, a anunţat Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii

Nu există probleme cu dulciurile ucrainene Roshen livrate în Republica Moldova, a declarat Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii.

„Despre acest lucru s-a vehiculat mai mult de mass-media şi nu de Agenţia Naţională pentru Securitatea Alimentelor (ANSA). Aceste bomboane au fost testate, chiar dacă nu a existat o astfel de necesitate. Agenţia va veni cu explicaţii încă o dată. Consumatorul trebuie să ştie că în loturile care se comercializează în Republica Moldova nu a fost depistat nimic ofensiv sau neconform. E un zvon, care a fost cumva preluat şi prea tare promovat încât a provocat panică în rândul consumatorilor”, a declarat ministrul Agriculturii.

Săptămâna trecută serviciul fitosanitar din Federaţia Rusă, Rospotrebnadzor a interzis produsele Roshen pe piaţa rusească din cauza depistării în acestea a substanţei benzipiren. Şeful serviciului fitosanitar rus, Ghenadie Onişcenco a declarat că probele de laborator au confirmat acest lucru, dar rezultatele testelor nu au fost publicate.

Presa de la Moscova şi Kiev susţine că noul embargou are un caracter vădit politic şi se poate se transformă treptat într-o confruntare politică între Rusia şi Ucraina şi poate atrage întreg spaţiul CSI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite