Joe Biden îi cere lui Donald Trump să dezvăluie conţinutul discuţiei telefonice controversate pe care a avut-o cu Volodimir Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul la prezidenţialele americane Joe Biden i-a cerut, vineri, preşedintelui american să facă publică discuţia telefonică aflată în centrul unei controverse potrivit căreia Trump ar fi pus presiune pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a găsi informaţii compromiţătoare la adresa familiei lui Biden.

„Dacă aceste informaţii sunt adevărate, atunci cu adevărat nu există limită la disponibilitatea preşedintelui Trump de a abuza de puterea sa şi de a umili ţara noastră”, a spus Biden într-un comunicat. „O astfel de corupţie clară aduce daune şi minimalizează instituţiile guvernului, făcându-le instrumente ale unei răzbunări politice personale”.

Comentariile lui Biden vin după ce presa americană a prezentat informaţii potrivit cărora Trump ar fi pus presiune pe oficiali ucraineni, pentru a investiga un potenţial oponent politic – această discuţie telefonică ar fi determinat un membru al serviciilor americane de informaţii să depună o plângere.

Avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, a recunoscut, joi, că a cerut Ucrainei să-l investigheze pe Biden, în timpul unui interviu haotic de la CNN.

Trump a spus că cele discutate la telefon cu omologul său ucrainean au fost „complet adecvate”, dar nu a răspuns atunci când a fost întrebat dacă a cerut investigarea lui Biden, potrivit Wall Street Journal.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite