Incident de securitate la Capitoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
capitoliu

Un angajat s-a plimbat joi, timp de mai multe minute, prin incinta Congresului american cu un pistol în rucsac, nestingherit, după care a fost arestat, a anunţat Poliţia Capitoliului, care a deschis o anchetă, relatează AFP.

Autorităţile ”au reperat un pistol pe scanerul cu raze X” joi, către ora locală 7.40 (14.40, ora României), au anunţat ele într-un comunicat.

Propritarul armei ”a fost localizat patru minute mai târziu şi a fost arestat”, precizează ele.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, care lucrează la Capitoliu, a declarat poliţiei că şi-a uitat arma în rucsac.

Orice persoană care intră în incinta Congresului trece printr-un portic de securitate dotat cu un scaner cu raze X.

O anchetă a fost deschisă în vederea clarificării acestei breşe de securitate şi pentru a se înţelege de ce bărbatul nu a fost arestat la trecerea prin portic.

Poliţia Capitoliului este tensionată după atacul de la 6 ianuarie, când mii de susţinători ai lui Doald Trump au luat cu asalt sediul Congresului american pentru a încerca să-i împiedice pe aleşi să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Acest incident a avut loc cu doar câteva ore înainte ca Joe Biden să se ducă la Capitoliu, la o ceremonie de omagiere a defunctului senator Bob Dole, al cărui trup urmează să fie depus în Rotonda sediului Parlamentului american.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite