FOTO Spectacol de forţă al armatei SUA: militarii au testat o rachetă inteligentă din războiul cu Irakul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lansator rachete sua

Forţele Aeriene ale SUA au făcut publice imaginile de la cele mai recente teste ale lansatorului supersonic de rachete Lancer B-1B, folosite în războiul din Irak şi care ar putea fi folosite în viitor pentru a ataca vasele pirat. Armata a aruncat în aer un vas fără pasageri, publicând ulterior imaginile experimentului violent.

Militarii au demonstrat că racheta B-1B  de peste 900 de kilograme este utilă şi în alte situaţii decât cele de război, sugerând că ar putea fi folosită cu succes la combaterea fenomenului piraţilor somalezi, notează ziarul american „The Washington Post”.

Astfel, militarii au lansat racheta de aproape o tonă spre o barcă fără pasageri amplasată în Golful Mexic, pentru  a servi experimentului. Scopul testului este de a arăta că bombele de mari dimensiuni pot ţinti obiective reduse. Jacek Siminski, colaborator al site-ului The Aviationist.com  a sugerat că navele pirat sunt o posibilă ţintă.

Racheta B-1B a fost creată în anii 1980 pentru a fi folosită în timpul Războiului Rece, însă nu a părăsit depozitele armatei americane până în 1998, în războiul împotriva Irakului.

racheta armata SUA

Însă folosirea unei rachete inteligente de 900 de kilograme, ghidată prin laser, pentru a ţinti bărcile motorizate somaleze ridică unele îndoieli. Unii specialiştii sunt de părere că adevărata ţintă ar putea fi bărcile militare de mare viteză, asemenea celor folosite de Iran în Golful Persic pentru a crea probleme Pazei de Coastă a Statelor Unite.

racheta armata SUA
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite