FOTO Piramida americană abandonată în pustiu, folosită pentru a detecta ameninţările faţă de SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata Statelor Unite ale Americii are abandonate pe teritoriile sale mai multe unităţi militare care au încetat să mai fie folosite, multe dintre ele devenind uneori sursa speculaţiilor sau ale teoriilor conspiraţioniste. Un caz inedit este cel al fostului complex de securitate Stanley R. Mickelsen in nordul Dakotei, activ în timpul Războiului Rece, care seamănă aşa de bine cu o piramidă, încă lasă impresia vizitatorilor că se află în Egipt.

Oricine vizitează oaşul Nekoma din statul Dakota de Nord, situat în apropierea graniţei cu statul Canada, ar putea fi surprins să găsească în mijlocul pustietăţii o piramidă uriaşă, abandonată. Această construcţie cu aspect bizar a fost sediul unuia sistemele americane de apărare antirachetă, folosit în perioada Războiului Rece, al cărui scop era de a detecta şi de a doborî orice rachete lansate de Uniunea Sovietică.

Construirea complexului militar din Nekoma a fost finalizată în 1975, iar sistemul de detectare a rachetelor străine realizat în formă de piramidă era dotat cu 30 de proiectile Spartan şi 16 rachete Sprint cu rază scurtă de acţiune, relatează „The Daily Mail”, potrivit unor documente ale Bibliotecii Congresului american.

În februarie 1976, la mai puţin de un an de funcţionare, complexul a fost închis în mod oficial şi toate operaţiunile au fost sistate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite