Viscol istoric în SUA în luna aprilie. 18 state ar putea fi afectate de vremea severă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

În următoarele zile, mai multe state din centrul şi nordul SUA vor fi afectate de un viscol istoric pentru această perioadă. Meteorologii anunţă că există posibilitatea apariţiei unor furtuni şi tornade puternice, iar încendiile de vegetaţie ar putea afecta câmpiile sudice.

Cea mai scăzută temperatură şi ninsorile abundente sunt aşteptate în Montana, Wyoming şi în special în statele Dakota de Nord şi Dakota de Sud. Furtuna de zăpadă ar putea atinge valori istorice în unele zone, cum ar fi Grand Forks sau Dakota de Nord, scrie USA Today News.

Meteorologii avertizează că există posibilitatea să se întrerupă curentul şi că oameniii vor întâmpina dificultăţi dacă vor ieşi afară. Se recomandă părăsirea casei doar pentru situaţii de urgenţă.

În partea de centru a SUA sunt estimate precipitaţii abundente şi furtuni severe, până joi, fiind afectate aproximnativ 18 state. Va ploua şi va fi grindină de dimensiuni mari.

În acelaşi timp, vântul puternic, temperaturile ridicate din această perioadă şi condiţiile de secetă se combină şi pot duce la incendiile de vegetaţie peste o mare parte din câmpia centrală şi sudică. Există un risc extrem de incendii pentru părţi din Texas şi în sudul Kansas.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite