„Doamna din râu", identificată după 50 de ani. Cum a fost rezolvată crima și cine a ucis-o cu bestialitate

0
Publicat:

Poliția canadiană a identificat o femeie cunoscută drept „Doamna din râu”, la aproape cinci decenii după ce a dispărut și a fost găsită moartă plutind într-un râu din Ontario. Jewell „Lalla” Langford a călătorit la Montréal în aprilie 1975, dar nu s-a mai întors niciodată acasă.

Misterul crimei a fost dezlegat de polițiști după 50 de ani FOTO Poliția Ontario
Misterul crimei a fost dezlegat de polițiști după 50 de ani FOTO Poliția Ontario

Poliția a anunțat miercuri că Langford, în vârstă de 48 de ani, a devenit cunoscută drept „Doamna din râu”, după râul Nation din estul Ontario, unde rămășițele ei au fost găsite pe 3 mai 1975.

În martie 2022, rămășițele ei au fost repatriate în SUA, urmate de o slujbă de pomenire și înmormântare, se spune în comunicatul citat de CNN.

Conform anchetatorilor, Langford a fost ucisă, fiind supusă unor chinuri groaznice. Ea a fost sugrumată cu un cablu TV, potrivit unei organizații nonprofit care folosește genealogia genetică de investigație și care a asistat Poliția în acest caz. Mâinile și gleznele ei au fost legate cu cravate pentru bărbați, iar fața ei a fost înfășurată cu un prosop, mai spun reprezentanții organizației.

Criminaliștii au folosit tehnologii noi pentru aproximarea facială tridimensională în 2017, însă nu au reușit să o identifice. Nu au existat suspecți în acest caz până la finalul anului 2019, când Centrul de Științe Criminale din Toronto a obținut un nou profil ADN al lui Langford, care corespunde probelor colectate de la doi indivizi enumerați într-un arbore ADN genealogic, potrivit comunicatului.

Un bărbat a fost arestat

După o investigație îndelungată de 47 de ani, oficialii au reușit să aresteze o persoană care locuiește la Hollywood, Florida. Rodney Nichols, în vârstă de 81 de ani, a fost acuzat penal de uciderea femeii la Curtea de Justiție din Ontario la finalul anului trecut.

Mulțumită progreselor în știința genealogiei genetice și angajamentului colectiv al tuturor anchetatorilor implicați, am adus consolare familiilor și prietenilor victimei. Putem fi mulțumiți de rezultatele acestei investigații și că am reușit să returnăm rămășițele lui Jewell Langford celor dragi”, a declarat inspectorul detectiv Daniel Nadeau de la Filiala de Investigații Criminale a OPP.

Anchetatorii spun că Langford și Nichols se cunoșteau, dar nu au detaliat relația lor.

Langford „era un membru important al comunității de afaceri din Jackson, Tennessee”, care deținea un centru spa împreună cu fostul ei soț.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite