Directorul NSA anunţă înlocuirea administratorilor de sistem, funcţie deţinută şi de Snowden, cu calculatoare, pentru a stopa scurgerile de informaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite (NSA), lovită în plin de dezvăluirile făcute de fostul consultant NSA Edward Snowden, intenţionează să concedieze 90% dintre administratorii săi de sistem, ca să reducă numărul de persoane care au acces la informaţie secretă. Administratorii de sistem, care au aceeaşi funcţie pe care o deţinea şi Snowden, vor fi înlocuiţi de calculatoare.

Cu alte cuvinte, Agenţia americană de spionaj reacţionează la scandalul uriaş provocat de Edward Snowden şi reduce numărul persoanelor care au acces la informaţiile sensibile din uriaşa bază de date colectată din comunicaţiile digitale.

Keith Alexander, directorul celei mai puternice agenţi de spionaj din lume, acuzată că a monitorizat conversaţiile telefonice şi electronice a milioane de oameni, a declarat în cadrul unei conferinţe susţinute la New York că automatizarea unei părţi importante a muncii va îmbunătăţi procedurile.

„Acum ne aflăm într-un proces - care nu este suficient de rapid - de reducere a administratorilor de reţea cu aproximativ 90%”, a susţinut directorul NSA. În momentul de faţă, NSA are aproximativ 1.000 de administratori de sistem.

Edward Snowden, care acum are azil temporar în Rusia după ce a divulgat secretele agenţiei, era şi el administrator de sistem. Snowden a descris cu lux de amănunte informaţiile la care avea acces în calitate de administrator şi faptul că putea efectua operaţiuni fără niciun fel de control. Şi aici a reacţionat agenţia care anunţă că, în viitorul apropiat, va fi nevoie de două persoane pentru accesul la date din sistem.

Keith mai susţine că NSA a demarat acest proces înainte de scandalul Snowden, însă l-a transformat într-o prioritate în ultimele luni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite