Declarație bizară a fiului cel mare al lui Trump: SUA ar fi mai în siguranță cu codurile nucleare ascunse la Mar-a-Lago

0
Publicat:

Donald Trump Jr., fiul cel mare al fostului președinte american Donald Trump, susține că Statele Unite ar fi mai în siguranță dacă tatăl său ar ascunde codurile nucleare într-un seif de la reședința sa de la Mar-a-Lago, în Florida.

Donald Trump Jr. la mitingul „Save America” FOTO EPA-EFE
Donald Trump Jr. la mitingul „Save America” FOTO EPA-EFE

Fiul cel mare Trump a împărtășit această opinie, care pare mai degrabă desprinsă dintr-o scenetă de comedie, la un miting de susținere a realegerii congresmanului republican de Florida Matt Gaetz, transmite msn.com.

„Donald Trump are la el codurile nucleare! În șifonierul de la Mar-a-Lago!”, și-a început Trump jr. discursul, referindu-se la perchezițiile efectuate recent de o echipă de agenți FBI la reședința din Florida a fostului lider de la Casa Albă.

„Apropo, (...) spun că ar fi mai bine dacă Donald Trump ar mai avea codurile nucleare”, a adăugat el, sugerând că actualul președinte, Joe Biden, ar putea recurge la acte necugetate.

Potrivit „The New York Times”, peste 300 de documente clasificate, între care rapoarte ale Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) şi Biroului Federal de Investigaţii (FBI), au fost recuperate de la Donald Trump, inclusiv în urma perchizițiilor de la Mar-a-Lago.

Pe de altă parte, Donald Trump a solicitat luni unui tribunal federal din Florida să împiedice FBI să analizeze documentele confiscate la domiciliul său până când nu este desemnat un expert independent care să supravegheze procesul. Fostul președinte american insistă că este tratat incorect din motive politice.

Anchetatorii îl suspectează pe Trumo de încălcarea legii privind spionajul, care conține reglementări foarte stricte în ceea ce priveşte deţinerea de documente confidenţiale. Fostul lider de la Casa Albă susțin că aceste documente erau desecretizate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite