Canada: Atac armat într-o moschee din Quebec. Cinci oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac armat a avut loc într-o moschee din Canada, luni dimineaţă, cinci oameni fiind ucişi şi mai mulţi răniţi, transmite The Guardian.

Trei atacatori au intrat în clădire şi au deschis focul în timpul unor rugăciuni de seară ce aveau loc la ora 20.00, ora locală, duminică, au spus martorii. Circa 40 de persoane se aflau în acel moment în moschee, centrul cultural islamic al oraşului Quebec.

Preşedintele moscheii, Mohamed Yangui, a numit evenimentul un „barbar” atac.

„Ce se întâmplă aici? Acest lucru este barbar”, a declarat preŞedintele moscheii.

Yangui, care nu s-a aflat în interiorul moscheii atunci când a avut loc atacul, a declarat că a primit apeluri frenetice de la oameni care se aflau la rugăciunile de seară. El nu ştia câţi au fost răniţi, spunând că ei au fost duşi la diferite spitale din Quebec City.

Două arestări au avut loc, a declarat un ofiţer de poliţie, dar el nu a dat date exacte în privinţa numărului morţilor.

Un cordon de securitate a fost întins la locul evenimentului.

Ca şi Franţa, Quebec luptă să împace identitatea sa seculară cu o populaţie musulmană în creştere, mulţi dintre ei emigranţi din Africa de Nord.

În ultimii ani, a existat o creştere a incidentelor islamofobe în Quebec, pe fondul unei dezbateri politice asupra interzicerii niqab sau acoperirea feţei musulmane.

În iulie, în timpul lunii sfinte a Ramadanului, un cap de porc a fost lăsat la moschee, potrivit CBC.

În 2013, poliţia a lansat o investigaţie după ce o moschee din regiunea Saguenay Quebec a fost stropită cu ceea ce se credea a fi sânge de porc.

În provincia vecină Ontario, o moschee a fost incendiată în 2015, la o zi după atacul din Paris.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite