Biden îi critică pe republicanii care caută să „minimalizeze” asaltul asupra Capitoliului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden i-a criticat miercuri pe membrii opoziţiei republicane care încearcă să "minimalizeze" asaltul asupra Capitoliului condus de partizanii lui Donald Trump pe 6 ianuarie, după difuzarea unei emisiuni pe canalul Fox News ce a părut să atenueze gravitatea faptelor, notează AFP.

FOTO AFP
FOTO AFP

"Peste 140 de poliţişti au fost răniţi pe 6 ianuarie. Am mai spus deja: cum îndrăzneşte cineva să minimalizeze sau să nege iadul prin ei care au trecut?", a scris Joe Biden pe Twitter, arătându-şi sprijinul pentru poliţia Capitoliului.

Democratul a insistat citând o scrisoare a şefului poliţiei Capitoliului, Bryan Manger, care l-a acuzat pe moderatorul Fox News Tucker Carlson că în emisiunea sa a tras "concluzii dureroase şi înşelătoare" despre atacul din 6 ianuarie.

"Sper că republicanii din Camera Reprezentanţilor se simt ruşinaţi pentru ceea ce s-a făcut cu scop de a submina forţele noastre de ordine", a adăugat Joe Biden pe Twitter.

Moderatorul Tucker Carlson, una dintre principalele figuri ale canalului favorit al conservatorilor din Statele Unite, a obţinut acces exclusiv de la preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, pentru a difuza imagini cu asaltul asupra Capitoliului, prezentând o mare majoritate de persoane paşnice în faţa unui "procent mic" de vandali.

Decizia liderului republican, luată în numele transparenţei potrivit acestuia, a atras critici puternice, în principal din partea democraţilor.

În propria sa tabără, liderul republicanilor din Senat, influentul Mitch McConnell, a apreciat la rândul său că Fox News a făcut o "greşeală" arătând atacul asupra Capitoliului "într-un mod complet diferit de ceea ce gândeşte şeful forţelor de ordine de la Capitoliu", bazându-se pe scrisoarea lui Manger.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite