Biden a semnat ordinul executiv de reformă a poliţiei la comemorarea morţii lui George Floyd

0
0
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Documentul, în mod special, presupune aprobarea unor noi standarde care limitează folosirea forţei de către poliţie

Preşedintele american Joe Biden a semnat marţi un ordin executiv pentru reformarea aplicării legii.

"Tocmai am semnat un ordin executiv pentru a implementa cea mai importantă reformă a poliţiei din ultimele decenii. Va creşte responsabilitatea ofiţerilor federali de aplicare a legii, va interzice sufocarea, va restricţiona capacitatea de a intra în spaţii fără notificare prealabilă şi multe altele", a scris liderul american pe Twitter miercuri. El a subliniat că decretul semnat „încurajează şi forţele de ordine de la nivel de stat şi municipal” să ia aceleaşi măsuri.

După cum a raportat anterior biroul de presă de la Casa Albă, ordinul lui Biden, printre altele, prevede, de asemenea, crearea unei baze de date naţionale privind comportamentul inadecvat al poliţiei, face obligatorie purtarea camerelor foto corporale, aprobă noi standarde care limitează utilizarea forţei, restaurează şi extinde restricţiile privind achiziţionarea de echipamente militare de către organele de drept.

Pe 25 mai 2020, poliţia din Minneapolis, Minnesota, a folosit o metodă de imobilizare prin sufocare pentru a-l aresta pe afro-americanul George Floyd. La scurt timp după aceea, bărbatul a murit la spital. În urma acesteia, în Statele Unite au început proteste în masă împotriva cruzimii autorităţilor faţă de negrii. Manifestaţiile au fost însoţite de ciocniri cu oamenii legii şi de numeroase cazuri de jaf şi vandalism.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite