Biden a făcut o nouă declarație despre Putin

0
Publicat:

Președintele SUA l-a numit pe liderul rus un „tiran crud”.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Președintele american Joe Biden și-a permis încă o dată o declarațieconsiderată  jignitoare despre șeful statului rus, Vladimir Putin.

Adresându-se absolvenților Academiei Militare din West Point, Biden a menționat că Washingtonul continuă să furnizeze Kievului arme și să antreneze armata ucraineană. „Nu există soldați americani în Ucraina și mă angajez să păstrez lucrurile așa”, a spus Biden.

"Dar suntem alături de Ucraina și vom continua să o susținem. Ne confruntăm cu un om pe care îl cunosc de mulți ani, un tiran crud. Nu putem [da înapoi] și nu ne vom da înapoi", a continuat liderul american.

Putin era încrezător că NATO se va diviza”, a argumentat Biden. Potrivit președintelui SUA, în timpul unei întâlniri la Geneva din 2021, i-ar fi spus liderului rus că, dacă dorește „finlandizarea”, adică neutralitatea Ucrainei, va primi în cele din urmă „natoizarea” întregii Europe. Potrivit lui, „astăzi, cea mai mare alianță de apărare din istoria lumii este mai puternică, ca niciodată în trecut”.

Pe 22 februarie, Putin, comentând un alt atac ofensiv al liderului american, a răspuns că Biden este „mai de preferat” ca următor președinte american decât Donald Trump, pentru Federația Rusă. Liderul rus, răspunzând la o întrebare a jurnalistului VGTRK Pavel Zarubin, a numit aceste atacuri ale lui Biden doar o confirmare a dreptății sale. La rândul său, secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a spus că astfel de declarații ale lui Biden insultă doar Statele Unite și sunt „o mare rușine” pentru ei. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite