Băieţel rămas orfan, după ce părinţii au fost ucişi în atacul din Chicago. „Copilul a fost scos de sub tatăl său, care încă sângera”

0
0
Băieţelul de doi ani a rămas orfan FOTO Twitter
Băieţelul de doi ani a rămas orfan FOTO Twitter

Un copil de doi ani, pe numele său Aiden McCarthy, a supravieţuit împuşcăturilor de la parada din Chicago, datorită tatălui său care l-a protejat, însă a rămas orfan după ce părinţii săi au murit în atac, relatează CNN.

Kevin McCarthy, în vârstă de 37 de ani, şi soţia sa, de 35 de ani, s-au numărat printre victimele atacului de la Chicago, în urma căruia au murit şapte persoane, după ce un tânăr de 21 de ani a tras cu arma de pe acoperişul unei clădiri. Circa 40 de persoane au fost rănite în acea zi, conform CNN.

Aiden McCarthy a fost protejat de focurile de armă de corpul tatălui său, a afirmat bunicul băieţelului, Michael Levberg pentru The Chicago Sun-Times, potrivit CNN. 

Băiatul „a fost scos de sub tatăl său, care încă sângera”, a afirmat, miercuri, senatorul american Tammy Duckworth, un democrat din Illinois, pentru CNN. 

„Familia McCarthy aştepta cu nerăbdare să vadă paradă împreună cu băieţelul”, a afirmat Levberg pentru Sun-Times.„Erau înnebuniţi după copilul lor”, a mai adăugat bunicul băiatului.

După ce focurile de armă au încetat, băieţelul „mergea singur pe stradă”, a afirmat Levberg. Imaginea cu băieţelul a fost distribuită pe reţelele sociale. 

Adrienne Rosenblatt, o vecină a cuplului, a văzut fotografia cu băieţelul şi a încercat să-i contacteze pe bunicii săi, a afirmat ea pentru CNN WLS. Între timp, copilul a fost îngrijit de străinii care se aflau la tragicul eveniment, conform unei campanii de strângere de fonduri înfiinţată de Irina Colon, verişoara mamei lui Aiden McCarthy. 

Dana şi Greg Ring, care se aflau la paradă, l-au luat pe Aiden McCarthy şi l-au dus la poliţie. 

„Când am intrat, poliţiştii păreau că se pregătesc de război”, a declarat Greg Ring. „Nu voi uita niciodată. M-am oprit şi i-am spus: Acesta nu este copilul nostru. Nu este sângele lui, e în regulă. Ce ar trebui să facem?”, a afirmat el. 

„Şi poliţistul a spus: „Nu pot fi dădacă acum. Poţi să ai grijă de el?”. „Am spus: „Desigur”, a mai povestit Ring. 

Băieţelul s-a întâlnit cu bunicul său la secţia de poliţie. „Când l-am luat, m-a întrebat: Mami şi tati vin în curând?”, iar Levberg i-a spus că aceştia vor veni marţi. „El nu înţelege”, a mai adăugat bunicul acestuia. 

„La doi ani, Aiden este lăsat într-o situaţie de neconceput; să crească fără părinţii săi”. 

„Aiden va fi îngrijit de familia sa iubitoare şi va avea un drum lung înainte să se vindece, să-şi găsească stabilitatea şi, în cele din urmă, să navigheze în viaţa ca orfan”. „Este înconjurat de o comunitate de prieteni şi de o familie extinsă care îl va îmbrăţişa cu dragoste şi cu orice mijloace disponibile pentru a se asigura că are tot ce are nevoie pe măsură ce creşte”, a afirmat Irina Colon. 

Peste 2 milioane de dolari au fost strânşi până miercuri dimineaţa pentru Aiden McCarthy, conform contului GoFundMe

„Nu ştiu cum îi vor spune”, a declarat Rosenblatt pentru WLS. „Cum îi spui unui băiat că mami şi tati sunt în rai acum?”, a mai adăugat el. 

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite