Atac armat la o fabrică din Maryland: Un bărbat a împuşcat mortal trei colegi

0
0
Fabrica în care a avut loc atacul FOTO Captură video
Fabrica în care a avut loc atacul FOTO Captură video

Un bărbat de 23 de ani a împuşcat, joi, patru colegi de serviciu, trei mortal, într-o fabrică de materiale de construcţii din vestul Marylandului, înainte să fugă de la faţa locului şi să se implice într-un schimb de focuri de armă cu poliţia de stat, au declarat autorităţile locale, relatează CNN.

Un poliţist şi suspectul au fost răniţi şi internaţi în spital, a declarat locotenent-colonelul Bill Dofflemyer de la Poliţia de Stat din Maryland.

Anchetatorii nu au stabilit încă motivul incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 14.30 (21.30, ora României), a declarat şeriful din comitatul Washington, Douglas W. Mullendore.

Victimele şi suspectul erau angajaţi ai Columbia Machine, a adăugat oficialul. Compania produce echipamente pentru produse din beton, potrivit descrierii site-ului oficial.

Poliţia din oraşul apropiat, Smithsburg, a ajuns prima la fabrică şi a descoperit o victimă pe un câmp din apropierea fabricii, a continuat Mullendore.

Un comunicat de presă al biroului şerifului preciza că accidentul s-a soldat cu patru victime, dintre care trei morţi.

Poliţia de stat a primit o descriere a suspectului şi a vehiculului său, iar trei poliţişti l-au găsit în timp ce conducea la aproximativ 8 kilometri de fabrică.

”Când poliţiştii au mers să oprească vehiculul, suspectul a început imediat să tragă mai multe (gloanţe) în poliţişti”, a afirmat Dofflemyer. Un pistol a fost recuperat la a doua scenă a împuşcării, au confirmat autorităţile.

Starea poliţistului rănit este bună, iar suspectul ”continuă să fie tratat”, a subliniat Dofflemyer.

Acesta este al 254-lea episod de împuşcături în masă din acest an în Statele Unite, ţara fiind pe cale să egaleze sau chiar să depăşească numărul total înregistrat anul trecut, potrivit Arhivei pentru violenţa cu arme.

Incidentul are loc în contextul în care Camera Reprezentanţilor a adoptat mai multe proiecte de lege care vizează reforma armelor, însă aceste proiecte au şanse mici să fie aprobate de Senat.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite