Armata americană a anunţat că a răspuns la tiruri cu rachete care au vizat-o în nord-estul Siriei

0
0

Armata americană a anunţat miercuri că a răspuns la tiruri cu rachete care au vizat-o în nord-estul Siriei, omorând „două sau trei persoane suspectate că ar fi militanţi susţinuţi de Iran şi că au comis unul dintre atacuri”, relatează AFP.

FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

„Forţele americane au răspuns astăzi la tiruri de rachete în două locaţii din Siria, distrugând trei vehicule şi echipament folosit pentru lansarea unora dintre rachete”, a precizat într-un comunicat Comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu (Centcom), potrivit Agerpres. 

„Evaluările iniţiale indică faptul că două sau trei persoane suspectate că sunt militanţi susţinuţi de Iran şi că au comis unul dintre atacuri au fost ucise în timpul ripostei americane”, se arată în comunicat.

Cu o zi înainte, Statele Unite anunţaseră că au bombardat baze ale miliţiilor pro-iraniene din estul ţării. Iranul a negat apoi orice legătură cu grupurile armate vizate de aceste atacuri aeriene.

„Statele Unite nu încearcă să intre în conflict cu Iranul, dar vom continua să luăm măsurile necesare pentru a ne proteja şi a ne apăra poporul”, a declarat miercuri armata americană. Atacurile cu rachete au început în jurul orei locale 19.20, ora locală, „în perimetrul” bazei americane Conoco, apoi în cel din Green Village, a precizat Centcom.  

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri