Andrew Puzder, propunerea lui Trump pentru postul de Secretar al Muncii, a renunţat la nominalizare din cauza împotrivirii republicanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrew Puzder

Ziua şi controversa pentru administraţia lui Donald Trump. După ce consilierul prezidenţial pe securitate naţională a demisionat în cursul zilei de marţi, propunerea miliardarului pentru postul de Secretar al Muncii, afaceristul Andrew Puzder, a anunţat că renunţă la nominalizare în preziua audierilor din Senat pentru confirmarea sa în funcţie, relatează „The Guardian”.

Puzder este director executiv al companiei CKE Restaurants, care deţine mai multe lanţuri cunoscute de restaurante de tip fast-food în Statele Unite. 

Confirmarea lui Puzder la portofoliul ce reglementează, printre altele, legile privind sindicatele şi drepturile muncitorilor din SUA era, pe hârtie, o formalitate, având în vedere faptul că republicanii deţin majoritatea în comisia relevantă din Senat. 

Însă o parte din politicienii republicani de rang înalt şi-au exprimat public îngrijorări cu privire la nominalizarea lui Puzder, asupra căruia planează acuzaţii de violenţă domestică şi angajare a imigranţilor ilegali. 

Fosta soţie a lui Puzder, Lisa Fierstein, a susţinut în cererile de divorţ că a fost agresată fizic de către afacerist în mai multe rânduri de-a lungul căsniciei celor doi, povestind explicit acuzaţiile la celebra emisiune a prezentatoarei Oprah Winfrey.

Puzder a recunoscut, la insistenţele Huffington Post, că a angajat o menajeră care locuia ilegal în Statele Unite, menţionând că nu era la curent cu situaţia ei legală şi că a încheiat angajamentul atunci când a aflat despre acest aspect.

Afaceristul urma să apară joi în faţa comisiei pentru sănătate, educaţie, muncă şi pensii din cadrul Senatului Statelor Unite pentru audierile de confirmare.

Momentan, administraţia Trump nu a anunţat o propunere nouă pentru postul de Secretar al Muncii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite