Alegeri SUA 2016. FBI a deschis o anchetă după ce WikiLeaks a publicat 20 de mii de e-mailuri interne ale Partidului Democrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FBI anchetează natura şi amploarea unui atac cibernetic ce a vizat Comisia Naţională Democrată, a anunţat luni Poliţia Federală, pe fondul unor temeri că hackeri care lucrează pentru Rusia încearcă să folosească astfel de metode pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din Statele Unite, relatează Reuters.

„O compromitere de o astfel de natură este ceva ce luăm foarte serios, iar FBI va continua să ancheteze şi să îi tragă la răspundere pe cei care reprezintă o ameninţare în spaţiul cibernetic“, a anunţat FBI într-un comunicat.

WikiLeaks a publicat în weekend aproximativ 20.000 de mesaje interne ale Partidului Democrat, care dezvăluie o posibilă tentativă de destabilizare a lui Bernie Sanders în timpul alegerilor primare pentru Casa Albă.

Duminică, în urma scandalului, preşedinta Comisiei Naţionale Democrate, Debbie Wasserman Schultz, şi-a anunţat demisia, ce va intra în vigoare la finalul Convenţiei Democrate din Philadelphia.

Separat, Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor, care a fost anunţată de atacul informatics, va verifica dacă există legături cu Rusia sau cu un alt stat.

Managerul de campanie al lui Clinton, Robby Mook, a declarat că e-mailurile au fost publicate de hackeri ruşi, pentru a provoca discordie la Convenţia Democrată şi pentru a-l ajuta pe candidatul republican Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.

Echipa de campanie a lui Trump a respins aceste acuzaţii, calificându-le drept absurde.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite