Alegeri SUA 2016. Clinton promite locuri de muncă şi venituri mai mari pentru clasa de mijloc şi denunţă planul lui Trump favorabil bogaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hillary Clinton FOTO AP
Hillary Clinton FOTO AP

Candidata democrată la Casa Albă Hillary Clinton şi-a reafirmat joi opoziţia faţă de Parteneriatul Transpacific (TTP) şi a promis că va implementa o politică fiscală şi încurajatoare pentru crearea de locuri de muncă favorabilă clasei de mijloc dacă va fi aleasă pe 8 noiembrie.

Într-un discurs pe teme economice ţinut joi într-o suburbie a oraşului Detroit, Hillary Clinton a prezentat un plan economic care ar urma să creeze locuri de muncă şi venituri mai mari, relatează agenţia de presă DPA, citată de Agerpres.

Candidata Partidului Democrat la preşedinţia Statelor Unite afirmă că programul său înseamnă „cele mai mari investiţii în locuri de muncă bine plătite, de la Al doilea război mondial încoace“.

Statele Unite ar urma să construiască şi să modernizeze drumuri, poduri, porturi şi aeroporturi, care potrivit lui Clinton „trebuiau făcute de multă vreme“.

Propunerile ei sunt opuse celor ale lui Donald Trump, contracandidatul din partea Partidului Republican. În opinia lui Clinton, planurile economice ale lui Trump vor duce la pierderea câtorva milioane de locuri de muncă. Ea a prezentat şi o analiză independentă, despre care a afirmat că dă cifre: 10 milioane de locuri de muncă noi conform planului Clinton si 3,4 milioane mai puţine conform planului Trump. Donald Trump însuşi ar beneficia de o nouă modalitate legală de evitare a taxelor pe care a propus-o luni, iar cei mai bogaţi 400 de americani ar fi scutiţi de impozite de 15 milioane de dolari pe an fiecare, a subliniat fostul secretar de Stat american.

Candidata şi-a reafirmat fără echivoc opoziţia faţă de acordul comercial cunoscut ca TPP (Parteneriatul Trans-Pacific). „E timpul să facem comerţul să lucreze în sfîrşit pentru noi, nu împotriva noastră“, a declarat ea. Printre modalităţile propuse se numără numirea unui procuror şef pentru comerţ, triplarea numărului de angajaţi în instituţiile care aplică legile comerciale şi impunerea unor tarife speciale pentru ţările care încalcă regulile.

Planul Clinton mai include studii medii gratuite pentru americanii din clasa de mijloc şi acces la internet cu viteză mare pentru toate locuinţele din Statele Unite, până în 2020, notează DPA, potrivit Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite