Alegeri SUA 2016. Donald Trump îl acuză pe Barack Obama de „crearea“ grupării jihadiste Statul Islamic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republicanul Donald Trump continuă atacurile la adresa democraţilor Foto: Captură TimesLive
Republicanul Donald Trump continuă atacurile la adresa democraţilor Foto: Captură TimesLive

Candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, l-a acuzat miercuri seara pe preşedintele american Barack Obama că ar fi „creatorul“ grupării jihadiste Statul Islamic, iar pe rivala sa democrată că ar fi „cofondatoare“ a acestei grupări, relevă AFP.

La un miting electoral organizat la Fort Lauderdale, în Florida, magnatul din domeniul imobiliarelor l-a acuzat mai întâi pe Barack Obama că a semănat „haos“ în Orientul Mijlociu.

„El este fondatorul Statului Islamic“, a exclamat el apoi în faţa unei mulţimi de simpatizanţi. „El este fondatorul Statului Islamic, sunteţi de acord? El este fondatorul! El a creat Statul Islamic“, a afirmat Trump despre actualul lider al Casei Albe, înainte de a trece la atacuri împotriva rivalei sale democrate la prezidenţialele din noiembrie. „Aş zice că drept cofondatoare este această sucită Hillary Clinton“, a spus republicanul.

Donald Trump a făcut aceste afirmaţii după ce, în cursul zilei de miercuri, s-a confruntat cu un val de critici pentru precedentul său derapaj cu privire la utilizarea armelor.

În Carolina de Nord, el şi-a avertizat simpatizanţii în cadrul unui miting că dacă Hillary Clinton va fi aleasă preşedinte, ea ar putea numi apropiaţi la Curtea Supremă în scopul, potrivit lui, abolirii celui de-al doilea Amendament al Constituţiei care vizează dreptul la posesia de arme, menţionează agerpres.ro. Afirmaţiile sale au fost catalogate de mai mulţi editorialişi, dar şi de mai mulţi democraţi drept o incitare la violenţă.

Tabăra miliardarului s-a apărat, criticând într-un comunicat modul în care declaraţiile lui Trump au fost interpretate de „mass-media necinstite“. Rudolph Giuliani, fost primar al New York-ului şi susţinător al lui Trump, a catalogat chiar ca „dezgustător“ faptul că mass-media pot sugera vreo incitare la violenţă.

Intervievat de postul Fox News, candidatul republican a dat asigurări că el s-a referit la puterea alegătorilor şi că „nu pot exista altfel de interpretări“ ale discursului său. „Aceasta se numeşte puterea de a uni. Susţinătorii celui de-al doilea amendament sunt foarte dinamici şi extrem de uniţi, ceea ce le conferă o mare putere politică“, a precizat Jason Miller, principalul consilier al lui Trump în probleme de comunicare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite