Alegeri SUA 2016. Clinton îl acuză pe Putin că susţine un „amestec străin“ în alegerile din SUA, alături de Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidata democrată la Casa Albă Hillary Clinton îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin că susţine un „amestec străin“ în alegerile prezidenţiale americane, după ce liderul de la Kremlin a apreciat că dezvăluirea e-mailurilor democraţilor reprezintă un „serviciu public“, relatează Radio-Free Europe-Radio Liberty.

Putin a respins, într-un interviu pentru Bloomberg publicat vineri, acuzaţii potrivit cărora Guvernul rus se află în spatele atacului cibernetic în urma căruia au fost publicate e-mailurile democrate. „Chiar contează cine a piratat datele? Important este că au fost oferite publicului“, a apreciat el.

Un purtător de cuvânt al lui Clinton, Jesse Lehrich, afirmă într-un e-mail trimis Bloomberg că, „fără vreo surpriză, Putin i s-a alăturat (candidatului republican la preşedinţie Donald) Trump în a încuraja un amestec străin în alegerile americane, ceea ce vizează în mod clar să le producă pagube politice lui Hillary Clinton şi democraţilor“.

Lehrich subliniază că echipa de campanie consideră în continuare că Rusia a accesat e-mailurile Comitetului Naţional Democrat (DNC), într-un atac stânjenitor, chiar înainte de convenţia în care Clinton a fost nominalizată candidată la preşedinţie, în iulie.

„Aceasta este o problemă de securitate naţională, iar fiecare american merită răspunsuri cu privire la o potenţială colaborare între asociaşi ei echipei de campanie a lui Trump şi Kremlin“, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Putin a denunţat în acest interviu utilizarea de către ambii candidaţi a ceea ce a numit „cartea antirusă“, o acţiune „obtuză“ în opinia sa.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite