Administraţia americană critică presa nord-coreeană pentru afirmaţiile rasiste făcute la adresa lui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia americană a calificat drept „dezgustătoare şi lipsite de respect” articolele publicate de agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA, care îl atacă pe preşedintele american Barack Obama prin afirmaţii rasiste, potrivit sky.com.

„Presa aflată sub controlul Guvernului nord-coreean este cunoscută pentru excesele sale, însă afirmaţiile sale recente sunt într-adevăr dezgustătoare şi lipsite de respect", a declarat Caitlin Hayden, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale.

Reacţia oficială a unei instituţii americane a venit în urma articolelor publicate săptămâna trecută de agenţia KCNA şi citate ulterior în cotidianul american „The Washington Post” sau pe blogul lui Josh Stanton persoană care scrie des despre Coreea de Nord.

Potrivit The Washington Post, KCNA l-a insultat pe Obama, afirmând că acesta are „sânge amestecat” şi o „faţă de maimuţă”. Agenţia nord-coreeană a evitat traducerea articolelelor menţionate, venite ca urmare a vizitei realizate de preşedintele american în Coreea de Sud, pe 2 mai.

Unul din „prezintă”, potrivit agenţiei de ştiri de la Phenian, declaraţii ale muncitorilor din nord-coreeni care îşi exprimă părerea cu privire la imaginea şi caracterului liderului de la Casa Albă. Numeroase invective sunt prezente în articolul cu pricina.

La sfârşitul lui aprilie, KCNA folosit un limbaj dur, desprins din vocabularul leninist de demonizare a adversarilor, comparând-o pe preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye cu o „prostituată”, iar pe Obama cu un „peşte”.

Referitor la ultimele ştiri în care este atacat liderul de la Casa Albă, responsabilul monitorizării KCNA din SUA, Frank Feistin a afirmat că până „în acest moment nu a mai existat un astfel de limbaj în istoria recentă a KCNA”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite