Actualul incendiu din Texas devine cel mai mare din istoria statului

0
Publicat:

Incendiul din Texas s-a extins și în statul vecin Oklahoma și a cuprins o suprafață de mai mult de 480 de mii de hectare.

image

Incendiul din Texas, numit Smokehouse Creek, a devenit cel mai mare din istoria statului. S-a extins la 1,075 milioane de acri (435 de mii de hectare), a declarat Departamentul de Pompieri din Texas. Anterior, un incendiu forestier care a avut loc în anul 2006 era considerat cel mai mare din istoria statului texan, suprafața mistuită de acesta fiind de 367 mii hectare. 

Incendiul din Smokehouse Creek din comitatul Hutchinson este estimat că s-a întins pe 1.075.000 de acri, din care 1.050.000 de acri [de pădure]”, a declarat departamentul de pompieri al statului texan într-opostare pe rețeaua X (fostă Twitter).

După cum a menționat NBC, zona incendiilor de pădure din Texas depășește dimensiunea statului Rhode Island. 

Potrivit rapoartelor recente, o persoană a murit în urma incendiului, în Texas. Guvernatorul statului Greg Abbott a declarat stare de urgență în 60 de comitate din cauza dezastrului. 

Incendiul s-a extins și în statul Oklahoma, vecinul Texasului, unde 115.000 de acri (46,5 mii de hectare) de teren au fost cuprinse de incendii. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite