Zeci de manifestanţi ai opoziţiei au fost arestaţi la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia rusă a reţinut zeci de persoane ca urmare a protestelor de la Moscova Foto: EPA
Poliţia rusă a reţinut zeci de persoane ca urmare a protestelor de la Moscova Foto: EPA

Poliţia rusă a arestat aproximativ 30 de manifestanţi ai opoziţiei care încercau să defileze duminică la Moscova, la o săptămână după interpelarea a sute de persoane în cursul unei adunări a mii de opozanţi, relatează agenţia Belga.

„29 de persoane au fost arestate de poliţie pentru tulburarea ordinii publice“, a declarat serviciul de presă al poliţiei pentru agenţia rusă de presă Interfax. 

Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în supravegherea manifestaţiilor, cel puţin 32 de persoane au fost interpelate duminică, dintre care cel puţin patru minori.

Opozantul rus „numărul unu“, Alexei Navalnîi, care execută o pedeapsă de 15 zile de închisoare pentru că nu s-a supus ordinelor poliţiei în cursul manifestaţiei din 26 martie, a negat orice legătură cu noile proteste. 

Unele mesaje de pe Facebook au făcut legătura între protestele de duminică şi un grup naţionalist puţin cunoscut.

Manifestaţia, coordonată pe reţelele sociale, a început la ora 10.30 GMT, participanţii defilând pe strada Tverskaia, una dintre principalele artere ale Moscovei, în centrul oraşului. 

La Novosibirsk (Siberia occidentală) circa 400 de persoane au participat la o manifestaţie similară, care a fost totuşi autorizată de către municipalitate, potrivit Interfax, adaugă Belga.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite