Vladimir Putin cere un nou sistem colectiv de securitate în lume şi ameninţă NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NATO şi-a intensificat retorica agresivă faţă de Rusia, care va fi “nevoită să răspundă în mod simetric”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin într-un discurs rostit miercuri în Duma de Stat, pledând pentru un nou sistem colectiv de securitate în lume, relatează Sputnik News.

Putin a dat asigurări că Moscova este deschisă la dialog cu Alianţa şi a cerut ca nou sistem să servească în mod egal interesele tuturor ţărilor.

„Trebuie să creăm un sistem de securitate colectiv nealiniat, egal pentru toate statele. Rusia este disăpsă să discute acest subiect important şi a declarat în mod repetat că este dispusă să se implice în dialog”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Putin şi-a început discursul în camera inferioară a Parlamentului cu un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial, izbucnit în urmă cu 75 de ani.

„Atunci, puterile occidentale au încercat să înfrângă Uniunea Sovietică. Comunitatea internaţională nu a dat atenţie faptului că în Europa apărea pericolul nazismului”, a spus preşedintele rus.

„În aceste zile, comunitatea internaţională face aceeaşi greşeală (...). Principala ameninţare globală este terorismul, dar NATO continuă să îşi extindă prezenţa în apropiere de graniţele ruse”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014, Putin le-a mulţumit membrilor Parlamentului. „Aţi adoptat peste 200 de legi  în cel mai scurt timp”, a spus el. „Este important ca toate grupurile politice să îşi recunoască responsabilitatea pentru vieţile oamenilor din ţara noastră (...). Aş vrea să vă mulţumesc pentru munca din Duma de Stat”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite