VIDEO Vladimir Putin aşteaptă „dovezi” ale americanilor legate de implicarea Rusiei în zona de est a Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. FOTO: Reuters
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. FOTO: Reuters

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cere Statelor Unite să prezinte „dovezi” privind implicarea militară a Rusiei în conflictul separatist din estul Ucrainei, în urma acuzaţiilor Washingtonului care a ridicat problema trecerii combatanţilor şi armelor din fostul stat sovietic în zona de conflict, informează „Le Monde” în ediţia sa electronică.

Într-un interviu acordat pentru radio Europe 1 şi televiziunea TF1 liderul de la Kremlin a negat că ar încerca să „impună un naţionalism rus sau să renască Imperiul” rusesc.

Acuzat recent de administraţia de la Washington că permite trecerea „combatanţilor” şi a „armelor” din Rusia in estul Ucrainei, Vladimir Putin a răspuns scurt: "Dovezi? Vreau ca Statele Unite să le arate?!”

Statele Unite au anunţat că deţin „dovezi” care le confirmă acuzaţiile lansate, însă liderul rus a făcut apel la precedente americanilor în ceea ce priveşte ambiguitatea probelor.

„Noi am văzut, toată lumea a văzut, cum fostul secretar de Stat american (Colin Powell) a prezentat dovezi referitoare la prezenţa unor arme de distrugere în masă în Irak", a precizat Putin, referindu-se la acuzaţiile lansate în 2003 de Statele Unite, pentru a justifica intervenţia militară împotriva lui Saddam Hussein.

„A afirma, este un lucru. A avea dovezi, este alt lucru”, a adăugat liderul de la Kremlin, în condiţiile în care poliţia ucraineană de frontieră acuză in mod regulat incursiuni de vehicule care transportă arme din Rusia.

Preşedintele republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a recunoscut sâmbătă ca luptători ceceni se afla alături de insurgenţii proruşi în estul Ucrainei.

De asemenea, preşedintele Rusiei a menţionat că are speranţa că evoluţia tensiunilor nu  duce la „la o nouă fază a Războiului Rece”. O atitudine orientată spre discuţii constructive pare să fie şi cea legată de faptul că liderul rus nu exclude posibilitatea unor discuţii cu preşedintele ales ucrainean Petro Poroşenko pe care să le poarte în viitorul apropiat pentru a încerca să rezolve problema estului Ucrainei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite