Serghei Șoigu, chemat la raport în Duma de Stat în contextul contraofensivei ucrainene

0
Publicat:

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, ia în calcul să-l convoace într-o audiere cu ușile închise pe ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

Serghei Șoigu FOTO EPA-EFE
Serghei Șoigu FOTO EPA-EFE

Un anunț în acest sens a fost făcut joi de către liderul formațiunii politice „Rusia Justă”, Serghei Mironov. Este un fapt inedit ca Duma de Stat să-l convoace la raport pe ministrul Apărării, notează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres.

Mironov, un susţinător înflăcărat al războiului dus de Vladimir Putin împotriva Ucrainei, a declarat pentru Kommersant că audierea ar puta avea loc luni, în Consiliul Dumei de Stat.

În contextul contraofensivei ucrainene, forțele ruse aflate în retragere sunt criticate de experți militari de la Moscova. Kievul suspectează că Moscova permite aceste critici pentru a manipula opinia publică în sensul necesității mobilizării generale.

În timp ce Vladimir Putin evită să ia această măsură nepopulară, liderul cecen Ramzan Kadîrov îi face jocurile. Acesta din urmă a cerut joi liderilor regionali din Rusia să pună la dispoziție câte o mie de bărbați pentru războiul din Ucraina.

Înfrângerea suferită recent de armata rusă în regiunea Harkov reprezintă cel mai greu eşec al său după retragerea din împrejurimile Kievului, în martie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite