Rușii susțin că au produs primele încărcături nucleare pentru așa-numitele super-torpile Poseidon

0
Publicat:

Agenţia oficială de presă TASS a anunţat luni că Rusia a produs primele încărcături nucleare pentru super-torpilele Poseidon cu care va fi dotat submarinul atomic Belgorod, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„Primele încărcături de muniţie Poseidon au fost fabricate, iar submarinul Belgorod le va primi în viitorul apropiat”, a declarat pentru TASS o sursă militară a cărei identitate nu a fost dezvăluită de agenția de presă de stat din Rusia.

Vladimir Putin a anunţat pentru prima dată noua torpilă Poseidon în 2018, susţinând că este vorba de un tip fundamental nou de armă nucleară strategică prevăzută cu o sursă de propulsie atomică.

În discursul său de atunci, liderul de la Kremlin a susținut că torpila va avea o rază de acţiune nelimitată şi va putea funcţiona la adâncimi extreme, cu o viteză de câteva ori mai mare decât a oricărui submarin şi a oricărei alte torpile.

Noile arme „au un nivel de zgomot foarte redus, o manevrabilitate foarte ridicată şi sunt practic indestructibile de către inamic. Astăzi nu există în lume nicio armă care le poate contracara”, a spus Putin.

INFOGRAFIE Torpila Kanyon
Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite