Ruşii recurg la drone kamikaze pentru atacuri transfrontaliere în regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei

0
0
Drone kamikaze folosite de ruşi în Ucraina FOTO Arhivă
Drone kamikaze folosite de ruşi în Ucraina FOTO Arhivă

Forţele ruse folosesc drone de tip kamikaze pentru a organiza atacuri transfrontaliere în regiunea Sumî, în nord-estul Ucrainei, a declarat un oficial militar, relatează CNN.

Aşa-numitele drone portabile de tip kamikaze poartă o încărcătură explozibilă pe pe care o detonează în momentul impactului.

Dronele kamikaze sunt dispozitive mici, de unică folosinţă, echipate cu camere şi GPS care, atunci când sunt lansate, localizează inamicii din apropiere şi se lansează la comandă.

Oraşul Krasnopillea a fost bombardat cu mortiere de patru ori şi cu „drone de tip kamikaze”, a declarat, marţi, guvernatorul regiunii Sumî, Dmitro Jiviţki.

Patru persoane au fost rănite, a adăugat el.

„În general, situaţia este destul de tensionată. Ieri (n.r. marţi), comunităţile şi teritoriile de-a lungul graniţei au fost bombardate cu diferite tipuri de armament cu unităţi de artilerie autopropulsate, mortiere, MLRS (n.r. sisteme de rachete cu lansare multiplă)”, a mai spus oficialul ucrainean.

De asemenea, Şostka, un alt oraş de graniţă, a fost bombardat cu mortiere şi artilerie grea miercuri dimineaţă, a adăugat el.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite