Rusia susţine că a doborât o dronă la Simferopol, centrul administrativ al peninsulei ocupate Crimeea

0
Publicat:

Liderul prorus din Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, a afirmat miercuri că apărarea antiaeriană a doborât o dronă în zona oraşului Simferopol, centrul administrativ al peninsulei.

Dronă doborâtă în Crimeea FOTO Arhivă/Imagine ilustrativă
Dronă doborâtă în Crimeea FOTO Arhivă/Imagine ilustrativă

”O dronă a fost doborâtă în zona Simferopolului. Rămăşiţele ei au căzut în câmp. Nu există victime sau distrugeri”, a dat asigurări Serghei Axionov pe contul său de Telegram.

Anterior, canale Telegram ucrainene şi ruse relataseră despre explozii în localitatea Hvardiiske (Gvardeiskoie), la nord de Simferopol, scrie Agerpres.

Canalul Astra a comunicat că o explozie a avut loc în apropierea unei baze aeriene, în timp ce canalul Mash a relatat că explozia a fost într-atât de puternică, încât ferestrele caselor din localitatea vecină Ukromnoie, aflată în apropierea aeroportului din Simferopol, s-au cutremurat.

În ultimele 13 luni, Crimeea a fost ţinta mai multor atacuri atribuite de ruşi Ucrainei.

Peninsula a fost în august 2022 scena unei operaţiuni de sabotaj împotriva unui arsenal al armatei ruse şi a unor explozii suspecte pe un aerodrom rusesc.

În octombrie, bijuteria coroanei lui Putin, podul din Crimeea care leagă peninsula ocupată de Rusia, a fost grav avariat de un atac cu bombă atribuit de Moscova Ucrainei.

În martie, Rusia a declarat că a respins un atac cu drone navale împotriva oraşului Sevastopol, principala bază a Flotei ruse din Marea Neagră, şi a denunţat un alt atac cu drone împotriva oraşului Djankoi, în nordul peninsulei, considerat un important nod feroviar prin care Rusia livrează arme în regiunile Herson şi Zaporojie, pe care le-a anexat în septembrie trecut, dar pe care nu le controlează complet.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite