Rusia susține că a capturat un vehicul de luptă Bradley, dat de americani Ucrainei

0
Publicat:

Televiziunea rusă a prezentat imagini cu ceea ce spune că este un vehicul de luptă al infanteriei Bradley, de provenienţă americană, care a fost capturat de forţele ruse pe linia frontului în regiunea Luhansk din estul Ucrainei, după ce a fost imobilizat de tirurile ruseşti şi abandonat de echipajul său ucrainean, relatează miercuri Reuters, conform Agerpres.

vehicul de lupta bradley pe câmp
Vehicul de lupta Bradley. Foto: Shutterstock

Capturarea unui Bradley funcţional, unul dintre cele câteva zeci pe care Washingtonul le-a furnizat Ucrainei în acest an, le-ar permite forţelor ruse să identifice vulnerabilităţile sale, a declarat prezentatorul unei emisiuni din prime-time de pe principalul canal al televiziunii ruse Rossia-1.

În materialul despre maşina americană de infanterie au fost intervievaţi câţiva combatanţi mascaţi care ar fi recuperat acest Bradley pe timp de noapte. Ei au declarat că s-au întors pentru a recupera vehiculul la adăpostul întunericului şi al ceţii groase "în zona gri", la aproximativ 500 de metri de forţele ucrainene, tractându-l între câmpurile minate, după ce o primă încercare de a-l aduce a eşuat.

Vehiculul prezentat în imagini era plin de găuri de gloanţe, despre care prezentatorul a spus că au fost lăsate de dronele ucrainene care au încercat să distrugă cât mai mult din echipamentul de înaltă tehnologie din vehiculul abandonat.

Imaginile au arătat grămezi de cartuşe grele de mitralieră şi cartuşe de tun cu vârful galben

Unul dintre membrii echipei ruse care a recuperat vehiculul a declarat că acesta pare să reprezinte o versiune îmbunătăţită a Bradley, cu un motor mai puternic, cu o "protecţie dinamică" mai bună împotriva focurilor de tun şi cu sisteme mai bune de vizibilitate pe timp de noapte şi de ghidare a focului. El a mai spus că vehiculul avea doar aproximativ 240 km la bord.

Unele canale Telegram ruseşti afirmă că vehiculul Bradley, luat ca trofeu de trupele ruse, fusese imobilizat în luptele de lângă Avdiivka, în regiunea Doneţk, unde au loc confruntări dure cu forţele ucrainene. Potrivit acestora, preşedintele rus Vladimir Putin ar fi dat ordin ca până în 14 decembrie, când are programată marea conferinţă de presă anuală, trupele ruse să cucerească Avdiivka.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite