Rusia: Rămăşiţele pământeşti ale ţarului Nikolae al II-lea, autentificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţarul Nikolaie al II-lea al Rusiei, împreună cu familia
Ţarul Nikolaie al II-lea al Rusiei, împreună cu familia

Rămăşiţele pământeşti ale familiei ultimului ţar rus, Nikolae al II-lea, precum şi cele ale prinţului Aleksei şi a surorii sale Maria, împuşcaţi în 1918 sunt autentice, a anunţat, joi, Vladimir Soloviev, judecător în Comitetul de Anchetă.

După cercetarea tuturor datelor, Comisia a ajuns la concluzia categorică privind autenticitatea rămăşiţelor pământeşti, a spus oficialul rus, citat de Ria Novosti. De asemenea, el a anunţat că a înmânat avocatului familiei Romanov, Gherman Lukianov, o rezoluţie prin care se dispune încheierea anchetei privind executarea ultimului ţar rus Nikolae al II-lea şi a familiei sale.

Dosarul de 800 de pagini privind constatările investigaţiei conţine probele privind autenticitatea rămăşiţelor pământeşti a membrilor familiei Romanov ucişi de bolşevici

În august 1917, guvernul bolşevic l-a deportat pe ţarul Nikolae al II-lea, împreună cu familia sa şi câţiva servitori, în Siberia unde au rămas pe durata Revoluţiei din octombrie, apoi au fost mutaţi în oraşul Ekaterinburg, controlat de Armara Roşie.

În noaptea de 16 spre 17 iulie 1918 bolşevicii au hotărât şi au pus în aplicare execuţia familiei imperiale deoarece subunităţi ale Legiunii Cehe înaintau spre Ekaterinburg, în drumul lor de retragere din Rusia, iar bolşevicii se temeau să nu-l elibereze pe ţar. După execuţie, cadavrele au fost îngropate într-o groapă comună undeva în apropiere de Ekaterinburg, locul fiind ţinut secret multă vreme.

Imediat după prăbuşirea Uniunii Sovietice, rămăşiţele pământeşti ale familiei ţarului au fost localizate, exhumate şi a au început procedurile de identificare în mod oficial. Testele ADN au fost modalităţile principale folosite la identificare.

Unele personalităţi din Rusia, în special înalte feţe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, au susţinut că trupurile nu sunt ale celor din familia imperială.

După îndelungate tergiversări birocratice şi politice, toate rămăşiţele pământeşti au fost înhumate în cadrul unei ceremonii impresionante în cripta familiei Romanov din Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel din Sankt-Petersburg, în 1998, la 80 de ani de la execuţiei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite