Rusia convoacă reprezentanţi ai ţărilor NATO pentru a contesta acuzaţiile despre raidurile din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CNN
FOTO CNN

Rusia a convocat ataşaţi militari din state membre NATO pentru a solicita explicaţii oficiale şi probe care să susţină acuzaţiile referitoare la moartea unor civili în raiduri aeriene ruse efectuate în Siria, relatează Mediafax.

"Am invitat ataşaţi militari din SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Turcia şi NATO pentru a le cere să ofere dovezi clare în sprijinul unor declaraţii sau pentru a le cere să dezmintă", a declarat Anatoli Antonov, adjunctul ministrului rus al Apărării.

"Am fost acuzaţi că atacăm opoziţia moderată şi că ar fi murit civili în raiduri aeriene ruse care au vizat spitale, moschei şi şcoli din Siria", a adăugat Antonov într-un comunicat postat de contul de Facebook al Ministerului rus al Apărării.

"Din nefericire, am auzit astfel de afirmaţii din partea unor lideri politici şi politicieni din ţări occidentale", a subliniat oficialul rus, referindu-se la oficiali din Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa.

Rusia a iniţiat pe 30 septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Moscova susţine că atacă exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Însă opoziţia siriană susţinută de Occident şi Alianţa Nord-Atlantică acuză Rusia că bombardează poziţii insurgente.

Săptămâna trecută, organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a acuzat că cel puţin 13 persoane au murit după ce un spital din nord-vestul Siriei a fost bombardat de aviaţia militară rusă. Moscova a respins acuzaţiile.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite