Rusia ar putea bloca Euronews, pentru că a difuzat imagini cu forţele ucrainene trăgând în portretul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Postul de televiziune Euronews, sub lupa autorităţilor de la Moscova
Postul de televiziune Euronews, sub lupa autorităţilor de la Moscova

Postul de ştiri Euronews, cel mai vizionat din Europa, ar putea fi blocat în Rusia, pentru că a difuzat o înregistrare video cu forţele ucrainene de securitate care trag focuri de armă spre un portret al preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie cotidianul „Izvestia“, citat de RIA Novosti.


"Este o provocare informaţională, o altă dovadă a politicii standardelor duble duse de Europa. Scopul acestei tehnici este să incite Europa împotriva Rusiei", a afirmat deputatul rus Mihail Markelov, citat de Izvestia. "Cei vinovaţi trebuie pedepsiţi", a adăugat el.

Conform cotidianului Izvestia, Markelov a trimis Serviciului federal pentru supravegherea comunicaţiilor, informaţiei şi mass-media, precum şi Parchetului General cereri pentru a verifica imaginile difuzate de Euronews la fiecare 30 de minute, pe data de 12 septembrie. Înregistrarea video prezintă forţele ucrainene de securitate trăgând cu arma spre un portret al preşedintelui rus Vladimir Putin, modificat pentru a semăna cu Adolf Hitler.

Markelov consideră că aceste imagini au avut ca scop să incite la ură şi să umilească nu doar pe preşedintele rus, ci întreaga populaţie a Rusiei, care a trăit ororile celui de-al Doilea Război Mondial.

Postul de televiziune Euronews emite în 13 limbi diferite şi este urmărit de 400 de milioane de clienţi din 155 de ţări.
 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite