Ucraina va avea propria fabrică de drone turceşti Bayraktar. Proiectul ar putea fi pus în practică până la finalul anului

0
0
FOTO Wkipedia / Bayhaluk
FOTO Wkipedia / Bayhaluk

Vasily Bodnar, ambasadorul Ucrainei în Turcia, a spus că guvernul ucrainean a aprobat un acord bilateral privind construcţia uzinei Bayraktarov din Ucraina şi l-a trimis Parlamentului pentru ratificare. Astfel, ţara va avea propria fabrică de drone turceşti.

„Proprietarul Baykar a înfiinţat o companie ucraineană în Ucraina, care a cumpărat deja un teren. Ei au elaborat deja un proiect pentru uzină şi intenţionează să îl pună în aplicare până la sfârşitul anului, deoarece a fost literalmente responsabilitatea personală a proprietarilor companiei de a stabili producţia în Ucraina”, a declarat diplomatul, potrivit TASS, scrie Hotnews.

Acesta a explicat că dronele fabricate vor avea componente ucrainene: „Majoritatea modelelor care vor fi fabricate la uzină vor avea componente fabricate în Ucraina: motoare, alte piese de schimb, roţi, o mulţime de alte lucruri de înaltă tehnologie pe care le avem şi care pot fi folosite pentru aceste aeronave”

Guvernul ucrainean a aprobat pe 19 iulie un proiect de lege referitor la ratificarea acordului cu Turcia privind cooperarea în domeniul tehnologiilor înalte, al aviaţiei şi al sectorului spaţial, care va face posibilă construirea unei uzine de producţie şi service Bayraktar în Ucraina.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite