Roger Waters, invitat de Rusia să vorbească în Consiliul de Securitate al ONU despre livrările de arme în Ucraina

0
Publicat:

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, să vorbească, miercuri, în Consiliul de Securitate al ONU în cadrul unei reuniuni pe care autorităţile de la Moscova au solicitat-o în vederea unei discuţii despre livrările de arme către Ucraina.

Roger Waters a fost invitat de Rusia să vorbească în Consiliul de Securitate FOTO EPA EFE
Roger Waters a fost invitat de Rusia să vorbească în Consiliul de Securitate FOTO EPA EFE

„Diplomaţia rusă era odinioară serioasă. Ce urmează? Mr. Bean?", a declarat un diplomat din Consiliul de Securitate al ONU, sub protecţia anonimatului.

Roger Waters a fost criticat de susţinătorii Ucrainei atunci când a publicat pe site-ul său, în septembrie 2022, o scrisoare deschisă adresată „primei doamne" a acestei ţări, Olena Zelenska. În acea scrisoare, muzicianul englez s-a pronunţat împotriva furnizării de arme occidentale către autorităţile de la Kiev.

„Poate că ne va şi cânta ceva"

„Să vedem ce ne va spune. Are un punct de vedere şi îl veţi auzi mâine", a declarat marţi ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia. „Poate că ne va şi cânta ceva", a adăugat el, în glumă.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU s-au întâlnit de zeci de ori după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Însă consiliul nu a putut să impună nicio acţiune, deoarece Rusia este una dintre ţările cu drept de veto, alături de Statele Unite, China, Regatul Unit şi Franţa

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite