Râsul la nunţi, interzis într-o regiune din Rusia: „Nu este nimic amuzant la această ceremonie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice râsul, 
conversaţiile şi exclamaţiile zgomotoase şi consumul de alcool în timpul
 ceremoniilor de nuntă.
Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice râsul, conversaţiile şi exclamaţiile zgomotoase şi consumul de alcool în timpul ceremoniilor de nuntă.

Ziua nunţii este considerată printre cele mai frumoase şi fericite momente din viaţa unui cuplu. Nu şi în regiunea Rostov din sudul Rusiei, unde autorităţile au interzis râsul la ceremoniile de căsătorie, notează The Moscow Times.

Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice râsul, conversaţiile şi exclamaţiile zgomotoase şi consumul de alcool în timpul ceremoniilor de nuntă, care nu ar trebui să dureze mai mult de 40 de minute.

Mâncatul, fumatul, plimbarea prin sala unde se oficializează căsătoria şi aranjamentele florale completează lista de acţiuni interzise acum în această regiune. De asemenea, mobilierul din locaţia respectivă nu trebuie reamenajat şi este obligatoriu ca în încăpere să fie expus steagul şi stema Rusiei. 

A mai fost interzisă în mod explicit purtarea pantofilor sau a hainelor murdare, dar şi a genţilor mari. 

Cu toate acestea, fotografia, filmarea şi acompaniamentul muzical sunt permise.

„Da, căsătoria este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te laşi dus de val. Este permis să zâmbeşti, dar nu este nimic amuzant la această ceremonie. Ea trebuie să fie o ocazie solemnă şi tandră”, a declarat Olga Isaenko, care conduce biroul de registratură al regiunii Rostov, pentru tabloidul Komsomolskaya Pravda, menţionând că astfel de restricţii au existat întotdeauna, dar nu exista o lege concretă.

Isaenko a spus că nu există pedepse clare pentru încălcarea decretului, dar cazurile extreme, cum ar fi întreruperea unei ceremonii, fiind aflat în stare de ebrietate, vor fi pedepsite cu urmărirea penală.

Decretul regional nu este prima încercare de a aboli râsul în Rusia. În 2019, autorităţile din republica Ingushetia au încercat să reprime râsul puternic printr-o campanie comunitară în 2019.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite