Ramzan Kadîrov se roagă de Ucraina să-l ajute să îl găsească pe vărul său rănit în război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâna dreaptă a liderului cecen, Ramzan Kadîrov, Adam Delimkhanov, a fost rănit în luptele din Ucraina, în regiunea Zaporijie, potrivit presei ruse.

Adam Delimkhanov și Ramzan Kadârov FOTO Profimedia
Adam Delimkhanov și Ramzan Kadârov FOTO Profimedia

Adam Delimkhanov, mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost rănit în contextul contraofensivei ucrainene în regiunea Zaporizhzhia, potrivit presei ruse.

Pe fondul unor informații neconfirmate care circulau în mass-media ucrainene potrivit cărora deputatul cecen ar fi fost ucis, canalul Telegram "Zvezda" al Ministerului rus al Apărării a citat Duma de Stat, care a confirmat că Delimkhanov a fost rănit, scrie thedailybeast.com.

În mod bizar, Kadîrov a intrat pe Telegram pentru a recunoaște că nu poate da de Delimkhanov și că nu are nicio idee despre locul unde se află acesta. Și, într-o întorsătură de situație, liderul cecen care, timp de luni de zile, a încurajat uciderea ucrainenilor, face acum apel la ajutorul autorităților ucrainene.

„Solicit serviciilor secrete ucrainene să furnizeze informații despre locul exact și pozițiile care au fost lovite, astfel încât să îl mai pot găsi pe dragul meu FRATE”, a scris miercuri Kadîrov.

„Vă promit o recompensă generoasă și vă rog să mă ajutați.”

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a afirmat că "tocmai a vorbit" cu Delimkhanov, potrivit colegului deputat Dmitri Kuznetsov. Kuznetsov a declarat presei controlate de stat că Delimkhanov este "viu și sănătos" și că "ne urează binele".

Un comandant cecen citat de agenția de știri rusă TASS a mers chiar mai departe și a afirmat că Delimkhanov era "mai viu decât toți cei vii" și că s-a întors acasă, în Cecenia.

Relatările contradictorii au ridicat semne de întrebare cu privire la starea lui Delimkhanov, mulți întrebându-se de ce Kadîrov nu ar fi în măsură să ia legătura cu propriul văr, în timp ce alți legislatori se pare că au reușit să ia legătura cu el.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite