Putin şi-a felicitat armata pentru „eliberarea” regiunii Lugansk. Serghei Şoigu cere amplificarea atacurilor în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ilustrativă EPA-EFE (Arhivă)
FOTO ilustrativă EPA-EFE (Arhivă)

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a felicitat, sâmbătă, armata pentru „eliberarea” regiunii Lugansk, situată în estul Ucrainei, un stadiu important pentru Moscova în „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

În cadrul unei întrevederi televizate cu ministrul Apărării Serghei Şoigu, preşedintele rus a afirmat că trupele care au contribuit la cucerirea regiunii Lugansk ar trebui să se odihnească, dar că alte unităţi militare ar trebui să continue bătălia.

Intervenţia lui Vladimir Putin vine în situaţia în care, vineri, liderul administraţiei militare ucrainene din Lugansk, Serhii Haidai, a afirmat că armata rusă nu reuşeşte să ajungă la frontiera administrativă a regiunii şi să distrugă apărarea armatei ucrainene. „Ruşii nu reuşesc să spargă apărarea forţelor armate ucrainene în două aşezări", conform lui Haidai. 

Conform unui comunicat publicat, sâmbătă, pe site-ul Ministerului rus al Apărării, Şoigu a dispus unităţilor militare ruseşti care acţionează în toate zonele din Ucraina să-şi amplifice operaţiunile. 

În comunicat este specificat faptul că Şoigu „a dat instrucţiunile necesare pentru a intensifica în continuare acţiunile grupurilor din toate zonele operaţionale pentru a exclude posibilitatea ca regimul de la Kiev să lanseze lovituri masive cu rachete şi artilerie asupra infrastructurii civile şi a locuitorilor din aşezările din Donbas şi din alte regiuni". 

În ultima evaluare, Institutul pentru Studiul Războiului comunica că armata Federaţiei Ruse a început, vineri, să iasă din repausul operaţional. 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite