Putin reintroduce pregătirea fizică a elevilor ca în timpul lui Stalin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin cere introducerea programului de sport specific regimului sovietic.  FOTO: Reuters
Vladimir Putin cere introducerea programului de sport specific regimului sovietic.  FOTO: Reuters

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri autorităţilor să reintroducă programul de evaluare a activităţii fizice promovat în timpul perioadei sovietice, conform căruia elevii trebuiau să treacă mai multe teste sportive.

Putin, recunoscut pentru calităţile sale de bun înotător şi practiant de arte marţiale, a declarat că reintroducerea GTO, acronimul rus al programului Gata pentru Muncă şi Apărare, va pregăti copiii „să se apere pe ei înşişi, familia lor şi, în final, patria”.

Programul GTO, introdus în 1931 în timpul dictaturii lui Iosif Stalin, cerea tuturor elevilor şi studenţilor să treacă în mod regulat teste de pregătire fizică. Cei care reuşeau să treacă aceste probe primeau insigne aurii sau argintii, în funcţie de performanţe.

În primii ani ai programului de antrenamente, GTO se concentra mai ales pe acele teste care aveau rolul de a pregăti copiii pentru stagiul militar în cadrul Armatei Roşii. Treptat, programul şi-a pierdut importanţa şi a încetat să mai fie aplicat odată cu 1991, an în care a căzut regimul sovietic.

Ministrul rus al Sportului, Vitaly Mutko, a declarat în cadrul unei întâlniri a guvernului prezidată de Putin că instituţia pe care o conduce va lucra pentru a introduce standarde la nivel naţional pentru antrenamentele fizice, până în 2016.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite