Protestul Pussy Riot față de războiul din Ucraina. Trupa cere judecarea lui Putin VIDEO

0
Publicat:

Trupa rusă de muzică punk Pussy Riot a lansat un nou cântec pentru a protesta faţă de războiul din Ucraina şi a cerut totodată ca preşedintele Vladimir Putin să fie judecat pentru faptele sale.

Într-un comunicat de presă publicat odată cu noul single, intitulat "Mama, Don't Watch TV", membrii formaţiei ruse au spus că guvernul lui Putin este "un regim terorist" şi că preşedintele ţării, membrii guvernului, generalii şi agenţii propagandei de stat sunt "criminali de război", scrie Agerpres.

"Acest cântec reprezintă declaraţia noastră împotriva războiului pe care Putin l-a început în Ucraina. Pe 24 februarie 2022, Rusia a început un atac militar de mare amploare asupra Ucrainei", au declarat membrii grupului Pussy Riot în acel comunicat.

"Bombele şi rachetele ruseşti au distrus case ucrainene, şcoli, spitale, au devastat oraşe şi au distrus vieţi omeneşti. Noi credem că regimul Putin este un regim terorist şi că Putin însuşi, membrii guvernului său, generalii şi agenţii propagandei sunt criminali de război", au adăugat ei.

Pussy Riot. Captură Twitter
Pussy Riot. Captură Twitter

Grupul punk a precizat că refrenul noului său cântec are la bază cuvintele rostite de un soldat rus capturat, care i-ar fi spus mamei sale într-o conversaţie telefonică: "Mamă, nu există nazişti aici, să nu te mai uiţi la televizor".

Videoclipul piesei conţine scene filmate din timpul acestui război şi imagini cu membrii formaţiei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite