Propagandistul Kremlinului, Dmitri Kiselev, a plecat în vacanţă în Dubai la doar câteva ore după ce a ameninţat Occidentul cu un atac nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Kiselev / Foto Wikipedia
Dmitri Kiselev / Foto Wikipedia

Fotografiile postate pe reţelele de socializare par să-l arate pe Dmitri Kiselev, principalul propagandist al preşedintelui Vladimir Putin, într-o staţiune de cinci stele din Dubai, la doar câteva ore după ce a ameninţat Occidentul cu o lovitură nucleară.

Mai multe fotografii cu acesta au fost postate luni pe canalul de Telegram Moscow Laundry, cont care documentează cenzura rusească.

În mesajul de pe Telegram, se precizează că Kiselev a sosit în Dubai luni şi că vrea să viziteze mai multe destinaţii turistice, dar nu se oferă alte detalii.

De asemenea, se precizează că acesta este cazat la hotelul Jumeirah al-Qasr, postând şi o fotografie cu el în incinta clădirii în timp ce este însoţit de o femeie, care pare soţia sa, scrie Business Insider.

Foto Telegram / Moscow Laundry

Dovezile călătoriei sale la Dubai au apărut la doar câteva ore după ce Kiselev a avertizat în emisiunea sa de duminică „News of the World” că Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un atac nuclear din partea Rusiei, care „ar transforma tot ce rămâne din ei într-un deşert radioactiv”. 

„De ce ameninţă ei vasta Rusie cu arme nucleare în timp ce ei sunt doar o mică insulă? Insula este atât de mică încât o rachetă Sarmat este suficientă pentru a o îneca o dată pentru totdeauna.”

Foto Telegram / Moscow Laundry

Remarcile lui Kiselev au venit ca răspuns la faptul că secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a spus la postul de radio local că ameninţările nucleare ale Rusiei nu l-au deranjat.

„Nu mă simt zdruncinat. Avem forţe armate puternice, [putere de] descurajare nucleară şi facem parte dintr-un parteneriat NATO de 30 de naţiuni care îl depăşesc armat,  numeric şi care au toate capacităţile la dispoziţie", a spus Wallace despre Putin. „Nu mă tem de el. şi cred că ar trebui să fim foarte recunoscători în această ţară că dispunem de descurajare nucleară”.

Dmitri Kiselev a putut călători în Dubai deoarece Emiratele Arabe Unite nu au introdus sancţiuni împotriva ruşilor. În ciuda apropierii sale de Putin, acesta nu a fost vizat de sancţiunile SUA.

El a fost sancţionat anterior de Uniunea Europeană  şi Regatul Unit, în 2014, în urma anexării Crimeei de către Rusia.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite