Propagandiștii Kremlinului propun crearea unui nou imperiu în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propagandisti Kremlinului au sugerat la televiziunea de stat ca Rusia sa creeze un nou imperiu in Europa, relatează Newsweek.

Ideea a fost avansată de Vladimir Soloviov, una dintre cele mai cunoscute figuri din mass-media susținută de Kremlin, și unul dintre invitații săi la emisiunea difuzată de postul Rusia-1. Un fragment de dialog a fost postat pe platforma X de Anton Gerașcenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei.

Propagandiștii pro-Kremlin de la televiziunea de stat vehiculează în mod curent propunerea fie de a bombarda, fie de a ocupa teritoriul membrilor NATO pe fondul războiului în curs din Ucraina. 

„Propagandiștii ruși discută despre recrearea unui «teritoriu austro-ungar» protejat de un contingent rus”, a scris Gerașcenko.

„Noi, în calitate de societate militaro-științifică, ne vom uita la viitoarea Europă după victoria noastră. Și vom spune: ei bine, uite, există o țară drăguță, Austria, aparent neutră, există Slovacia, care a spus că se simte inconfortabil lângă Ucraina aflată în război și s-a gândit că e mai bine să nu o ajute, există Ungaria, care nici ea nu vrea să aibă nimic de-a face cu asta, și apoi este întreaga zonă a fostei Iugoslavii, Serbia etc.”, a sugerat un invitat, pe care Newsweek nu a putut să-l identifice imediat.

„Să facem un teritoriu neutru din această Europă centrală, un loc foarte bun de altfel, să facem un teritoriu austro-ungar”, a adăugat el, referindu-se la Imperiul Austro-Ungar, care a fost, între 1867 și 1918, o monarhie constituțională multinațională în Europa centrală.

„Am așteptat ca cineva să spună asta”, a răspuns Soloviov la sugestia oaspetelui său. „Să reînviem marea Austro-Ungarie... de la Polonia la Mediterană, la Balcani”, a întărit invitatul, adăugând că Rusia nu va „ataca” aceste țări.

„Vom spune: «Băieți, nu vă vom ataca»”, a spus el.

Soloviov a adăugat: „Ne vom pune chiar și propriul nostru contingent acolo, astfel încât nimeni să nu-i atace”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite