Prima imagine cu presupusul atacator de la metroul din Sankt-Petersburg VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa rusă a publicat luni după-amiază o primă imagine cu presupusul atacator de la metrou, care a abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou ce călătorea de la Piaţa Sennaia spre Institutul Tehnologic.

  Bărbatul din imagine este îmbrăcat într-o robă neagră, iar pe cap poartă o căciulă de aceeaşi culoare şi are barbă.

Camerele video de la metroul din Sankt Petersburg ar fi surprins imagini cu presupusul autor al atacului, a declarat o sursă pentru Interfax.

    

Anterior, un martor a declarat că un bărbat ar fi abandonat o servietă în vagonul de metrou  zguduit de puternica explozie din Sankt Petesburg.

”A fost o explozie pe şine, un bărbat a lăsat o servietă în vagon, a coborât din vagon şi s-a mutat în alt vagon”, i-ar fi scris martorul unui prieten, într-un SMS.

Postul RenTV a prezentat imagini de pe camerele de supraveghere în care se vede cum presupusul atactor pleacă de la staţia de metrou Sennaia pe străzile oraşului.

Procurorul general al Rusiei afirmă ca este vorba de un atac terorist, dar nimeni nu a revendicat atentatul deocamdată.

Ministrul rus al Sănătăţii, Veronika Skvorţova a anunşat că atacul din metroul din Sankt-Petersburg s-a soldat cu 10 morţi şi 47 de răniţi, între aceştia şi un copil.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost informat cu privire la această situaţie, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului. 

Vladimir Putin a afirmat că sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv o pistă teroristă. „Am vorbit deja cu şefii serviciilor speciale, directorul FSB. Organele de drept şi servicii speciale fac tot posibilul pentru a identifica cauzele incidentului, pentru a da o evaluare completă a ceea ce s-a întâmplat,” a menţionat preşedintele rus la o întâlnire cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Cotidianul rus Kommersant evocă piesa „naţionalistă“ şi „extremişti din ţările vecine“, fără a preciza care dintre ele.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite