Patruşev susţine că Occidentul încearcă să destrame Rusia şi să o reducă la frontierele cnezatului Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia luptă în prezent în Ucraina nu cu forţele ucrainene, ci cu alianţa militară NATO, condusă de SUA, iar Occidentul încearcă să rupă Rusia în bucăţi pentru ca în cele din urmă să o şteargă de pe harta politică a lumii, a declarat marţi secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, citat de Reuters.

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev. FOTO Twitter
Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev. FOTO Twitter

„Evenimentele din Ucraina nu sunt o ciocnire dintre Moscova şi Kiev, ci este o confruntare militară între Rusia şi NATO şi, mai ales, SUA şi Marea Britanie”, a afirmat Patruşev, într-un amplu interviu apărut în săptămânalul rusesc Argumentî i Faktî (pro-Kremlin), potrivit Agerpres. 

Planurile „occidentalilor” vizează destrămarea Rusiei ca în cele din urmă „să o şteargă de pe harta politică a lumii”, susţine Nikolai Patruşev, fost şef al FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB), potrivit căruia Occidentul şi-ar dori fragmentarea Federaţiei Ruse şi reducerea ei la frontierele Moscoviei, marele cnezat al Moscovei din secolul al XV-lea, conform interviului apărut în pagina web a publicaţiei ruse.

Reluând discursul Kremlinului, Nikolai Patruşev susţine că „întreaga poveste cu Ucraina” a fost pusă la cale de Washington pentru a vedea „cum lucrează în practică tehnologiile de divizare şi de învrăjbire a unui singur popor”.

Noi nu luptăm cu Ucraina pentru că, prin definiţie, nu putem avea ură faţă de ucrainenii de rând”, susţine Patruşev, după 11 luni de când Rusia a declanşat războiul împotriva Ucrainei, unde forţele ruse sunt acuzate de comiterea unor crime de război şi împotriva umanităţii, potrivit Kievului.

De teama unei ciocniri directe, instructorii NATO îi mână pe soldaţii ucraineni la moarte, mai susţine aliatul lui Putin, potrivit căruia „prin intermediul operaţiunii speciale militare, Rusia îşi eliberează propriile regiuni de sub ocupaţie şi încearcă să pună capăt experimentului sângeros al Occidentului de a distruge poporul frate ucrainean”, conform Argumentî i Faktî.

Patruşev, fost spion sovietic care îl cunoaşte pe Putin din anii 1970, este un reprezentant al liniei dure de la Kremlin şi este văzut ca unul dintre puţinii oameni capabili să-l influenţeze pe preşedintele rus.

„În faţa ameninţării militare în creştere, este important pentru noi să avem astfel de forţe armate şi servicii speciale încât adversarii Rusiei nici măcar să nu se gândească că ar putea să lupte cu noi”, mai spune Patruşev.

Invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie trecut a declanşat unul dintre cele mai sângeroase conflicte în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962.   

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite