Operațiunea „Telefonul”: Soldații ruși sunt instruiți să spună „povești eroice”

0
Publicat:

Soldații ruși sunt instruiți să le transmită celor de-acasă „povești eroice” despre luptele din Ucraina și să nu se mai plângă de conducerea lor și eșecurile suferite pe front, scrie portalul InformNapalm.

Soldați ruși în Mariupol FOTO EPA-EFE
Soldați ruși în Mariupol FOTO EPA-EFE

Potrivit sursei citate, această cerere survine după apariția mai multor conversații telefonice interceptate de serviciile secrete ucrainene în care soldații ruși își critică superiorii și vorbesc fără nicio reținere despre dificultățile și înfrângerile înregistrate pe front.

De-acum, soldații ruși trebuie să le împărtășească celor de-acasă doar „povești eroice”, cum ar fi, de exemplu, minciuna că „resping atacurile regimentelor NATO cu o singură companie”.

„300 de soldați țin linia în fața a 12.000 de mercenari polonezi”, spune o sursă InformNapalm despre instrucțiunile primite de soldații ruși.

O sursă apropiată dosarului mulțumește ironic pentru „creativitatea” arătată de conducerea militară a Rusiei și dă asigurări că Ucraina a inventat deja ceva pentru a contracara această campanie de dezinformare și manipulare, dar nu a precizat ce anume.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite