O activistă pune în scenă un protest dramatic împotriva politicilor ruse în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O activistă pentru pace din Rusia a pus în scenă un protest dramatic împotriva politicilor Kremlinului duse în Ucraina, plimbându-se legată la ochi prin Sankt Petersburg, având mâinile roşii ca murdare de sânge.

Activista, care s-a prezentat cu porecla Kado Cornet, a fost imortalizată într-un video postat pe YouTube, umblând în Nevski Prospect din Sankt Petersburg, îmbrăcată într-o fustă roşie, cu o bluză albastră şi o eşarfă albă în care şi-a înfăşurat capul – roşu, albastru, alb sunt culorile steagului rusesc, precizează „Moscow Times“.

Cornet mai purta şi panglici portocalii şi negre la încheieturi – un simbol al valorii militare a sfântului Gheorghe, dar şi o legătură peste ochi, în timp ce mergea cu mâinile întinse pătate de roşu.

Aceasta este Patria Mamă. Orbită, nebună, urlând în agonie“, scria activista pe pagina sa de Facebook, în cursul zilei de sâmbătă. „Nu ştie unde merge, dar se asigură că toţi trebuie să se teamă de mâinile ei, care sunt pătate de sânge – al ei şi al altora“, adăuga ea.

Trecătorii se opreau să urmărească tânăra femeie în timp ce înainta urlând, spun martorii.

Această acţiune m-a impresionat foarte mult. Kado mergea şi ţipa, iar strigătul ei nu putea fi ignorat. Oamenii au primit acest mesaj mult mai bine decât orice pancartă de protest“, spunea Vadim Lurie, din Sankt Petersburg.

Protestul s-a intitulat „Ţipătul Rusiei“ şi s-a încheiat după ce Cornet s-a prăbuşit în faţa unui magazin, rămânând nemişcată pe asfalt, potrivit conturilor de pe reţelele sociale.

Când Rusia cade, se va dovedi că nimeni în afară de un beţiv fără casă va veni s-o ajute“, scrie femeia pe pagina sa de Facebook, după ce doar un vagabond a fost impresionat de căderea ei.

Occientul a acuzat în mod repetat Kremlinul că a furnizat arme separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, conducând la un conflict cu forţele guvernamentale din care au rezultat sute de morţi şi mult mai mulţi refugiaţi. Kremlinul a negat acuzaţiile.

Însă Cornet, în mesajul său transmis pe pagina de socializare a fost foarte clară şi a dorit să specifice că protestul ei nu a fost îndreptat doar către cei de la putere. „Nimeni dintre cei care au încercat să-şi astupe urechile nu va fi în stare să spele sângele“, conchide ea.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite