Noul coleg al lui Snowden: un francez este blocat în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo pentru că în actele sale scrie că este femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un francez va fi noul coleg de aşteptare al lui Edward Snowden, programatorul aflat la originea scurgerilor de informaţii despre programele secrete de spionaj ale SUA, care este blocat în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo. Europeanul este nevoit să rămână o perioadă în aeroport, din cauza unei greşeli din actele sale privind sexul său.

Patrick Samborski a sosit joi după-amiaza la Moscova cu un avion care a decolat din Geneva. De atunci, francezul din oraşul Thonon-les-Bains este blocat pe aeroportul Şeremetievo de către autorităţile ruse ale departamentului pentru imigranţi din cauza unei erori a paşaportului şi a vizei sale, potrivit căreia străinul ar avea sexul feminin, informează agenţia de ştiri Associated Press.

Deşi a încercat să le explice că nu a suferit nicio intervenţie şi că nu este nici transsexual, ci este vorba doar de o greşeală, agenţii vamali şi-au păstrat părerea şi au spus că este„ în ilegalitate” şi că trebuie să le furnizeze „dovezi ale schimbării de sex” prin care ar fi trecut. „Nu mai pot nici măcar să-mi recuperez valiza pentru a-mi schimba hainele. Am sosit aici în pantaloni scurţi şi cu picioarele goale”, a spus francezul pentru AP.

Eroarea se datorează prefecturii din oraşul Grenoble, sudul Franţei, care a specificat din greşeală „sexul feminin” pe paşaportul lui Samborski, dar şi din vina centrului de acordare a vizelor din Marseille, care a repetat eroarea. Un consultant francez a fost trimis spre Şeremetievo şi a contactat autorităţile ruse pentru a rezolva problema.

 

 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite