Noi atacuri în regiunea Belgorod: cel puțin doi morți. Centele comerciale și școlile, închise de autorități

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost ucise sâmbătă în noi lovituri la Belgorod, capitala regiunii cu acelaşi nume învecinată cu Ucraina, susțin autoritățile ruse.

Orașul Belgorod, în stare de război FOTO EPA-EFE
Orașul Belgorod, în stare de război FOTO EPA-EFE

Autoritățile ruse acuză Ucraina de intensificarea bombardamentelor în contextul organizării „alegerilor” prezidenţiale din Rusia, informează AFP, potrivit Agerpres.

„O mare nenorocire, două persoane au murit, un bărbat şi o femeie”, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe Telegram, adăugând că opt rachete au fost doborâte deasupra Belgorodului.

Gladkov a declarat că bărbatul a murit în momentul în care camioneta lui a fost lovită, iar femeia a fost ucisă într-o parcare. Fiul femeii a fost grav rănit, iar medicii „luptă pentru viaţa lui”. Alte două persoane au fost rănite.

Centrele comerciale și școlile, închise pentru cel puțin trei zile

Pe de altă parte, guvernatorul Gladkov a anunţat sâmbătă închiderea pentru următoarele zile a centrelor comerciale şi a şcolilor din oraşul Belgorod.

„Ţinând cont de situaţia actuală, am decis că centrele comerciale” din Belgorod vor fi închise duminică şi luni, a declarat Viaceslav Gladkov.

De asemenea, şcolile vor rămâne închise luni şi marţi în oraş, precum şi în alte opt districte din regiune, a adăugat oficialul rus, citat de AFP.

Incursiuni ale luptătorilor ruși anti-Kremlin

Anterior, Ministerul rus al Apărării a indicat că a doborât rachete, obuze şi drone deasupra regiunilor de graniţă Belgorod şi Kursk, ţinte ale atacurilor venite din Ucraina vecină de-a lungul întregii săptămâni, notează AFP.

Unităţi de luptători ruşi anti-Kremlin afirmă că desfăşoară incursiuni armate şi bombardamente în timpul așa-ziselor alegeri prezidenţiale din Rusia, la care este de aşteptat ca Vladimir Putin să fie declarat învingător, în lipsa unor contracandidaţi redutabili. Putin a jurat că Rusia va răspunde acestor atacuri, care s-au multiplicat.

La rândul său, Ucraina promite de luni de zile să aducă conflictul pe teritoriul Rusiei, ca răspuns la atrocitățile comise de ruși în teritoriul său de mai bine de doi ani.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite